Yhtymähallitus, kokous 23.8.2022

§ 86 Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakkeiden luovutus - pyyntö vahvistaa lunastusoikeuden käyttämättä jättäminen

KEUDno-2022-10800

Valmistelija

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Perustelut

Vantaan kaupunki on neuvotellut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Espoon sekä Kauniaisten kaupungit Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kanssa Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakkeiden luovutuksesta hyvinvointialueille. Luovutuksen kohteena olevat määrät vastaisivat hyvinvointialueille siirtyvän palvelutuotannon osaa kaupunkien Seurelta ostamista palveluista.

Seuren yhtiöjärjestyksen 13 §:n mukaan osakkeenomistajilla on oikeus lunastaa osake, jos se siirtyy muulta omistajalta kuin yhtiöltä uudelle omistajalle tai osakkeenomistajalta tämän tytäryhtiölle tai - säätiölle. 

Vantaan, Espoon ja Kauniaisten kaupungit ovat pyytäneet Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää allekirjoittamaan liitteenä olevan asiakirjan, jolla kuntayhtymä Seuren osakkeenomistajana vahvistaa sitoutuvansa olemaan käyttämättä yhtiöjärjestyksen 13 §:n mukaista lunastusoikeuttaan mainittuihin luovutuksiin. 

Luovutus ei Seuren osakassopimuksen 12 luvun mukaan edellytä muiden osakkaiden suostumusta, koska osakkeet luovutetaan sille oikeushenkilölle, jolle (sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen) palvelujen järjestämisvastuu siirtyy, ja luovutus koskee enintään sitä osaa osakkaan omistamista yhtiön osakkeista, joka vastaa siirtyvän palvelutuotannon käyttämää osaa kaikista osakkaan yhtiöltä ostamista palveluista.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus päättää

  1. olla käyttämättä lunastusoikeuttaan esittelytekstissä mainittuihin luovutuksiin.
  2. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan tai hänen määräämänsä allekirjoittamaan liitteenä olevat sitoumukset

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Tiedoksi

Vantaan kaupunki, Espoon kaupunki, Kauniaisten kaupunki (kirjaamot), Seure

Liitteet

Oheismateriaali