Henkilöstöjaosto, kokous 26.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Ennakoivan henkilöstösuunnittelun -pilotti Ikäihmisten ja vammaisten palvelualueella

KEUDno-2020-3257

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Ennakoivan henkilöstösuunnittelun tavoitteena on, että organisaatiossa työskentelee aina oikea määrä sopivia henkilöitä oikeissa tehtävissä. Lisäksi henkilöstösuunnittelun tavoitteena on tukea organisaation toiminnallisten ja taloudellisten tulosten saavuttamista. Miten sopeutamme strategiasta ja toiminnasta johdettua työvoiman tarvetta muuttuvilla työvoimamarkkinoilla sekä samanaikaisesti kehittämme työnantajakuvaa henkilöstön saatavuuden parantamiseksi.

Ikäihmisten ja vammaisten alueella on käynnistetty ennakoivan henkilöstösuunnittelun pilotti, jonka tavoitteena on riittävä henkilöstön saatavuus tulevaisuudessa sekä henkilöstön tasainen jakautuminen eri yksiköissä. Tavoitteena on myös arvioida varahenkilöstöjärjestelmän kehittämistarpeita.

Pilotin ensimmäisessä vaiheessa kerättiin Ikvan henkilöstön ja organisaation palvelutoiminnan tunnuslukuja tulosyksiköittäin ja alueittain ja yhdisteltiin eri tietoelementtejä toisiinsa.

Tiedon avulla pystytään tunnistamaan eri yksiköiden voimavaratekijöitä, joita vahvistamalla voidaan vaikuttaa työnantajakuvaan. Toisaalta tunnistimme joitakin yksiköitä, joissa asiakasmäärät työntekijää kohden olivat alhaisempia verrattuna muihin vastaavanlaisiin yksiköihin. Myös esimerkiksi henkilöstön saatavuuden osalta tunnistettiin kuntakohtaisia erityispiirteitä.

Seuraavassa vaiheessa HR yhteistyössä Ikvan johdon ja esimiesten kanssa arvioivat henkilöstön tarvetta, rakennetta sekä muita erityispiirteitä tulevaisuudessa. Tavoitteena on ikvan henkilöstösuunnitelman valmistelu. Valmistelutyössä tarkastellaan myös varahenkilöstöjärjestelmän ja rekrytointiprosessien kehittämistä sekä työnantajakuvan vahvistamista.

Henkilöstöjohtaja esittelee kokouksessa asiaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Merkittiin tiedoksi.