Henkilöstöjaosto, kokous 26.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 19 Hallintojohtajan pätevyysvaatimukset ja rekrytointiprosessi

KEUDno-2021-10772

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Hallitus päätti uuden hallintojohtajan viran perustamisesta 11.5.2021 §48 ja edellytti, että viran perustamisesta aiheutuva kustannus katetaan muualta kuntayhtymän toiminnasta.

Hallintosäännön 26 §:n mukaan yhtymävaltuusto päättää kuntayhtymän johtajan ja yhtymähallitus muiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta. Hallintosäännön 28 §:n mukaan kelpoisuusvaatimuksista päättää palvelussuhteeseen ottava toimielin tai viranhaltija, siltä osin kuin päätösvaltaa ei ole määrätty muulle taholle. Edelleen 29 §:n mukaan viran tai virkasuhteen julistaa haettavaksi virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen. Palvelussuhteeseen ottamisesta päättää 30 §:n mukaan yhtymähallitus siltä osin kuin on kyse talous- ja hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan, integraatiojohtajan ja tietohallintojohtajan virkaan ottamisesta.

Hallintosäännön 7 §:n mukaan henkilöstöjaoston tehtävänä on valmistella ne palvelussuhteeseen ottamiseen liittyvät asiat, joissa päätösvalta on yhtymähallituksella tai yhtymävaltuustolla. Henkilöstöjaosto tekee ehdotuksen näiden palvelussuhteiden kelpoisuusehdoista ja hakuilmoituksesta yhtymähallitukselle. Hallintojohtajan viran perustamisen jälkeen henkilöstöjaosto tekee edellä oleva huomioon ottaen yhtymähallitukselle ehdotuksen viran kelpoisuusehdoista ja hakuilmoituksesta 15.6.2021 pidettävään kokoukseen.

Henkilöstöjohtaja esittelee asiaa kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Henkilöstöjaos valmistelee hallitukselle ehdotuksen hallintojohtajan kelpoisuusehdoista ja hakuilmoituksesta sekä rekrytointiprosessista.

Päätös

Henkilöstöjaos valmisteli hallitukselle ehdotuksen hallintojohtajan kelpoisuusehdoista ja hakuilmoituksesta sekä rekrytointiprosessista liitteen mukaisesti.