§ 33 Asiakaskohtainen suorahankintapäätös lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalveluista, musiikkiterapia/ Musiikkiterapia Rita Tuhkasaari

Lataa 

KEUDno-2022-9940

Päätöspäivämäärä

21.11.2022

Päätöksen tekijä

kuntoutuspalvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) § 25

Keski-​Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (Kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Keski-​Uudenmaan sote -​kuntayhtymän hankintaohjeet: Yhtymähallitus 22.12.2020 § 198

 

Kuvaus

Keski-​Uudenmaan sote -​kuntayhtymä on kilpailuttanut lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalvelut vuosina 2020 - 2021 (puheterapia, neuropsykologinen kuntoutus, toimintaterapia ja fysioterapia). Musiikkiterapiaa ei ole kilpailutettu erikseen eikä se sisälly kilpailutettujen palvelujen osa-alueisiin.

Kyseessä on hankintalain 25 §:n tarkoittaman sosiaali-​ja terveyspalveluiden kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Hankinta on perusteltua toteuttaa asiakaskohtaisena suorahankintana, ​koska kyseinen palveluntuottaja pystyy parhaiten vastaamaan asiakkaan palvelun tarpeeseen.

Hankintalain 108 §:n mukaan hankintayksikön on sosiaali- ​ja terveyspalvelujen hankinnassa otettava huomioon käyttäjien erityistarpeet. Saman lain 110 §:n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan sosiaali- ​ja terveyspalveluhankinnoissa, ​jos tarjouskilpailun järjestäminen tai palvelun tarjoajan vaihtaminen olisi ilmeisen kohtuutonta tai erityisen epätarkoituksenmukaista asiakkaan kannalta merkittävän hoito- ​tai asiakassuhteen turvaamiseksi.

Asiakaskohtaisen suorahankinnan perusteena on asiakkaan terapian vaikuttavuus ja kuntoutussuunnitelmaan kirjatut tavoitteet. Musiikkiterapiaa ei ole kilpailutettu, joten palvelu hankitaan asiakaskohtaisena suorahankintana palveluntuottajalta.

Hankintapäätös perustuu lääkärin ja moniammatillisen työryhmän tekemään arvioon ja perusteluun palvelun tarpeesta sekä kuntoutuspalveluiden esihenkilön hyväksymään suorahankintaan. Lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalveluiden tarkemmat asiakaskohtaiset suorahankinnan perustelut ovat salassa pidettäviä (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 621/1999 24 § 1 momentti 25 kohta).

Keski-​Uudenmaan sote -​kuntayhtymän kuntoutuspalvelut ja Musiikkiterapia Rita Tuhkasaari ovat sopineet asiakkaan kuntoutuksesta seuraavilla ehdoilla:

Palveluntuottaja: Musiikkiterapia Rita Tuhkasaari

Palvelun sisältö: Musiikkiterapia

Sopimuskausi: 1.11.2022 alkaen asiakaskohtaisen suunnitelman mukaan

Hinta: 108,87 €/ 45 min, alv. 0 % (135 €/ 45 min, sis. alv 24 %)

Palvelun tarkemmat ehdot liitteenä olevan sopimuksen mukaisesti.

Liite1: Sopimusluonnos Asiakaskohtainen suorahankintasopimus lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalveluista

Päätös

Päätän, ​että Keski-​Uudenmaan sote -​kuntayhtymä hankkii musiikkiterapiapalvelua asiakaskohtaisena suorahankintana Musiikkiterapia Rita Tuhkasaarelta edellä mainituilla ehdoilla.

Allekirjoitus

Ari Laakkonen, kuntoutuspalvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Terveyspalvelut ja sairaanhoito