§ 47 Päätös hankintaoikaisusta: Keusoten kotihoidon sairaanhoitajien hankinnasta ajalle 1.10. – 31.12.2022 Sote-alan henkilöstövuokraus 2021-2025- Dynaamisen hankintajärjestelmän kilpailutuksella, § 45, 29.9.2022

Lataa 

KEUDno-2022-3300

Päätöspäivämäärä

19.10.2022

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, ikäihmisten ja vammaisten palvelut

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)

§ 20 Palvelujohtaja päättää palvelualueensa sopimuksista, sitoumuksista sekä hankinnoista, milloin niiden arvo on enintään 2 500 000 euroa.

 

Kuvaus

Keusote teki hankintapäätöksen kotihoidon sairaanhoitajien hankinnassta ajalle 1.10. – 31.12.2022 päätöksellä § 45, 29.9.2022. Kyseinen hankinta toteutettiin  Hansel Oy:n toteuttaman dynaamisen  Sote-alan henkilöstövuokraus 2021-2025 hankintajärjestelmän sisäisenä kilpailutuksen.

Hankintapäätöksen tiedoksiannon jälkeen eräs edellä kuvatussa hankintapäätöksessä valituista toimittajista, Medizone Oy, ilmoitti joutuvansa vetäytymään hankinnasta. Medizone ilmoitti asiasta Keusotelle sähköpostilla 14.10.2022.

Kotipalvelu Medizonen ilmoittaessa olevansa estynyt toimittamaan hankintamenettelyn kohteena ollutta palvelua siltä osin kuin se on em. hankintapäätöksessä valittu toimittajaksi, joutuu Keusote oikaisemaan tehtyä hankintapäätöstä. 

Hankintapäätöksessä § 45, 29.9.2022, Medizone, oli valittu toimittajaksi yhteensä kaikkiin kahdeksaan (8) hankinnan osa-alueeseen. 

Medizone Oy:n nyt vetäytyessä hankinnasta, voidaan hankintapäätös oikaista siten, että kaikissa kahdeksassa (8)  hankintapäätöksen osa-alueessa, joissa Medizone Oy valittiin toimittajaksi, valitaan toimittajaksi kilpailutuksessa kussakin osa-alueessa toiseksi tullut tarjoaja. Kuhunkin kahdeksaan osa-alueeseen seuraavaksi halvimman tarjouksen on tehnyt Hyvän Hoidon Palvelut Oy. Hyvän Hoidon Palvelut Oy tulee näin ollen valituksi kaikkiin hankinnan kahdeksaan (8) osa-alueseen.

Hankintalain 132 §:n mukaan hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu), jos päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen tai jos asiaan on tullut sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin. Pykälän 2 momentin mukaan päätöksen tai ratkaisun oikaiseminen ei edellytä asianosaisen suostumusta.

Hankintalain 133 §:n mukaan hankintayksikkö voi ottaa hankintaoikaisun käsiteltäväkseen omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta.

Edellä kuvatun perusteella tehtyä hankintapäätöstä (§ 45, 29.9.2022)  on oikaistava siten, että se kumotaan Medizone Oy:n vetäytymisilmoituksen perusteella siltä osin, kuin Medizone Oy on valittu toimittajaksi ja sen tilalle toimittajaksi valitaan hankintamenettelyyn jättämänsä tarjouksen perusteella Hyvän Hoidon Palvelut Oy. 

Lisätiedot: Tiina Kangas, hankinta-asiantuntija, tiina.kangas@keusote.fi

Päätös

Päätän, että: 
1. tehty hankintapäätös (§ 45, 29.9.2022) kumotaan kaikkien kahdeksan (8) osa-alueiden osalta ja 

2. edellisessä päätöskohdassa kumotulta osin viitattu hankintapäätös ratkaistaan uudelleen siten, että Medizone Oy:n tarjous suljetaan tarjousvertailusta, sillä se ei ilmoituksensa perusteella sitoudu hankintasopimuksen ehtoihin ja kaikkiin kahdeksaan (8) osa-alueeseen valitaan toimittajaksi päätöksessä aiemmin kuvatuilla perusteilla Hyvän Hoidon Palvelut Oy, hankintamenettelyyn jättämänsä tarjouksen perusteella.
 

Allekirjoitus

Suvi Salin, vs. palvelujohtaja, ikäihmisten ja vammaisten palvelut

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut