§ 103 Tutkimuslupahakemus/ Kuntien ja Kelan välinen yhteistyö vuoden 2017 Kela-siirron jälkeisenä aikana

Lataa 

KEUDno-2022-11350

Päätöspäivämäärä

4.10.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Tutkimuksen tavoitteena on tutkia kuntien ja Kelan välisen toimeentulotukityhteistyön toimivuutta kunnan tai kuntayhtymän työntekijän näkökulmasta. Kuntien ja Kelan välisen yhteistyön toimivuus toimeentulotukiasioissa on yhteiskunnallisesti merkittävä aihe, jonka vaikutukset ulottuvat hyvinvointiyhteiskuntamme perusrakenteista yksittäisen asiakkaan kokemukseen. Tavoite on siis tutkia yhteistyön toimivuutta ja heijastaa sitä viitisen vuotta sitten toteutettuun Kela-siirtoon. Koska Kelan ja kuntien toimiva ja tehokas yhteistyö oli yksi Kela-siirrolle silloin asetetuista tavoitteista, on mielenkinntoista tutkia yhteistyön nykytilaa, menneiden vuosien muutoksia sekä tulevaisuudennäkymiä.

Tutkimus on kvalitatiivinen. Aineistoa kerätään teemehaastattelujen avulla, mutta käytössä on myös valmiita aineistoja. Analyysimenetelmä on aineistolähtöinen. Tuleva sote-uudistus sekä toimeentulotukilain uudistus luovat hyvän ajankohdan tarkastella kuntien ja Kelan välistä toimeentulotukiyhteistyötä ja sen toimivuutta viime vuosien ajalta tähän päivään.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Kasimir Kiurun tutkimukseen Kuntien ja Kelan välinen yhteistyö vuoden 2017 Kela-siirron jälkeisenä aikana.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut