§ 87 Tutkimuslupahakemus/ Käyttäjäkokemusten vaikutukset itsepalveluraportoinnin käyttöönotossa ja hyödyntämisessä

Lataa 

KEUDno-2022-10989

Päätöspäivämäärä

9.9.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Kyselyn kysymykset toteutetaan Forms-lomakkeella, jonka opinnäytetyöntekijä tekee ja toimittaa viestinnälle eteenpäin toimitettavaksi. Kyselyn analysoidut tulokset esitellään koontinäyttönä, jossa aineiston tulokset ja niiden perusteella tehdyt kehitysehdotukset tuodaan esille visuaalisesti, joka konkretisoi aineiston tulosten pohjalta tunnistettujen kolmen suurimman esteen osalta havaittuja kehitystarpeita ja niihin ratkaisuehdotuksia. Opinnäytetyön avulla tutkimusorganisaatio saa hyödynnettäväksi tietoa, jota ei ole aikaisemmin kerätty. Organisaatio saattaa saada arvokasta tietoa digitalisaation yhteyttä järjestelmien käyttöönoton haasteisiin. Tulokset auttavat organisaatiota kehittämään itsepalveluraportoinnin käyttöönottoa ja siihen liittyviä koulutuksia.

Opinnäytetyössä käytetään laadullista tutkimusta, jonka avulla voidaan tutkia organisaation mielipidettä ja kokemuksia tutkittavasta kohteesta. Laadullisessa tutkimuksessa aineistonkeruumenetelminä voidaan hyödyntää haastattelua, kyselyä, havainnointia ja erilaisista dokumenteista koottua tietoa. (Tuomi & Sarajärvi 2018, 62)

Määrällisen tutkimuksen piiretitä opinnäytetyön osalta on kyselylomakkeen vakioitu muotoilu. Vakioiminen tarkoittaa, että kaikilta kyselyyn vastaavilta kysytään täysin samalla tavalla sama asiansisältö (Viikka 2021, 76)

Opinnäytetyön tavoitteena on saada koottua perusjoukko, jonka avulla on mahdollista saada määrällisesti riittävä aineisto luotettavaan tilastolliseen analysointiin. Kyselylomakkeelle luodaan valmiita vaustausvaihtoehtoja, jolloin vastaamisen tulokset ovat vertailukelpoista ja laadultaan samanarvoista. Kyselylomakkeessa mahdollistetaan myös vapaa kirjallinen palaute, jonka avulla on mahdollista tarkastella esteitä ja muita huomioita, joita ei ole kyselylomakkeessa mainittu

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Sari Silvastin tutkimukseen Käyttäjäkokemusten vaikutukset itsepalveluraportoinnin käyttöönotossa ja hyödyntämisessä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut