§ 99 Tutkimuslupahakemus/ Strateginen kumppanuus. Luottamusmies osana sote-organisaation henkilöstöjohtamista

Lataa 

KEUDno-2022-11202

Päätöspäivämäärä

30.9.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Tutkimuksen tarkoituksena on kuvata luottamusmiestoiminnan ja henkilöstöjohtamisen muodostamaa strategista kumppanuutta sekä henkilöstön edustajan roolia suomalaisessa sote-organisaatiossa strategisen kumppanuuden näkökulmasta. Tavoitteena on tuottaa tietoa tästä kumppanuussuhteesta ja yhteistyön toteutumisesta. Aineisto kerätään teemahaastatteluin ja analysoidaan sisällönanalyysillä. Haastateltaviksi pyritään saamaan yhteistoimintaa toteuttavia henkilöjohtamisen asiantuntijoita ja luottamushenkilöitä suomalaisista sote-organisaatioista. Tavoitteena on rekrytoida haastateltavia viidestä eri organisaatiosta niin, että jokaisesta olisi mahdollista haastatella neljää henkilöä: kahta työnantajan ja kahta henkilöstön edustajaa. Tulokset esitellään valmiissa tutkimusraportissa. Tutkimuksen avulla tuotettua tietoa voidaan hyödyntää osana henkilöstöjohtamisen käytänteiden, henkilöstön rekrytointiin, työtyytyväisyteen ja työssä pysymiseen liittyvien toimintojen sekä ammattijärjestöyhteistyön strategiasuunnittelun ja toiminnan kehittämistä.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Nina Parosen tutkimukseen Strateginen kumppanuus. Luottamusmies osana sote-organisaation henkilöstöjohtamista.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut