§ 98 Tutkimuslupahakemus/ Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan potilaslähtöisessä yhteistyössä - opiskelijoiden, opiskelijaohjaajien ja asiakkaiden näkökulmia

Lataa 

KEUDno-2022-11177

Päätöspäivämäärä

30.9.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

 

Kuvaus

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita käyttävien asiakkaiden/ potilaiden kokemuksia monialaisuuden ja potilaslähtöisyyden toteutumisesta sekä niiden kehittämistarpeista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Tavoitteena on tuottaa asiakaskokemustietoa monialaisten ja potilaslähtöisten palveluiden nykytilasta ja kuvata asiakkaiden näkökulmia monialaisten, potilaslähtöisten palveluiden kehittämiseksi.

Väitöstutkimus koostuu neljästä osatutkimuksesta, joista yksi osatutkimus kohdentuu Keusoten alueen asiakkaisiin, jotka käyttävät Hyvinkään, Tuusulan tai Järvenpään sotepalveluja. Tutkimuksen aineisto kerätään laadullisena sähköisenä kyselynä asiakkailta, jotka ovat asioineet Tuusulan, Järvenpään tai Hyvinkään palvelupaikoilla joko säännöllisesti, paikan päällä asioimalla tai molemmilla tavoilla. Aineistoa kerätään ajalla 1.10.-31.12.2022. Kyselyssä ei kerätä asiakkaan henkilötietoja.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Anna Makkosen tutkimukseen Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan potilaslähtöisessä yhteistyössä - opiskelijoiden, opiskelijaohjaajien ja asiakkaiden näkökulmia.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut