§ 97 Tutkimuslupahakemus/ Viihdepelaaminen lastensuojelutyössä, uhka vai mahdollisuus - sosiaalityöntekijöiden näkemykset ja kokemukset asiakkaiden pelaamisesta

Lataa 

KEUDno-2022-11175

Päätöspäivämäärä

30.9.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä ja kokemuksia viihdepelaamiseen lastensuojelukontekstissa. Tutkimuskysymykset ovat:

  • Millainen kokemus sosiaalityöntekijöillä on pelaamisesta lastensuojelutyössä?
  • Miten sosiaalityöntekijä näkee pelaamisen hyödyntämisen lastensuojelutyössä?

 

Opinnäytetyössä on tavoitteena tuottaa Keusotelle hyödyllistä tietoa sosiaalityöntekijöiden näkemyksistä pelaamista kohtaan. Tutkimusmenetelmiksi opinnäytetyö on valinnut laadullisen tutkimuksen teemahaastattelun keinoin. Tutkimuksen tekijät haastattelevat 4-6 sosiaalityöntekijää (saatavuudesta riippuen 1-2 sosiaalityöntekijän työparina työskentelevää sosionomia) etäyhteyksin. Haastattelun suunniteltu kesto on n. 1,5 tuntia. Haastattelut tallennetaan ja aineisto luokitellaan teemoittain. Teemojen ja ajatusten pohjalta tutkimuksen tekijät analysoivat teoriaohjaavasti, peilaten sosiaalityöntekijöiden vastauksia pelaajabarometri 2020 ja täten suomalaisten yleisiä näkemyksiä vastaan.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Aatu Lehtisen ja Olli Ekmanin tutkimukseen Viihdepelaaminen lastensuojelutyössä, uhka vai mahdollisuus - sosiaalityöntekijöiden näkemykset ja kokemukset asiakkaiden pelaamisesta.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut