§ 45 Mäntsälän kunnan yhteiskäyttöisen tietokantaklusterin uusiminen ja sen käytön jatkaminen / Telia Cygate Oy

Lataa 

KEUDno-2022-9812

Päätöspäivämäärä

19.10.2022

Päätöksen tekijä

tieto- ja digijohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Keski-​Uudenmaan sote-​kuntayhtymän hallintosäännön 21 §:n mukaan Tieto-​ja digijohtaja päättää tehtäviinsä kuuluvista sopimuksista ja sitoumuksista sekä hankinnoista, ​milloin niiden arvo on enintään 2 000 000 euroa, ​sekä niitä koskevista hankintaoikaisuista.

 

Kuvaus

Tausta

Telia Cygate Oy ja Mäntsälän kunta ovat solmineet 31.5.2013 Asiakaskohtaisen sopimuksen konesalipalveluista. Mäntsälän kunta teki jatkopäätöksen 31.12.2018. 

Palvelussa on joitakin Mäntsälän ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (jatkossa "Keusote") järjestelmiä sekä yhteiskäyttöinen tietokantaklusteri. 

Konesalipalvelu ei sisällä tietokantaohjelmistojen lisenssejä.

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on yhteiskäyttöisen tietokantaklusterin välttämätön uusiminen.

Osapuolet ovat sopineet, että tietokantaklusterin virtualisointi tehdään siten, että Keusote ja Mäntsälän kunta jakavat kustannukset lisenssien osalta puoliksi ja kapasiteettipalvelun osalta jako tapahtuu käytön suhteessa kuten nykyisinkin.

Keusoten kustannukset

Keusoten osalta klusteri sisältää palveluja, joiden aktiivisesta käytöstä tullaan luopumaan vuoden 2023 aikana ja joita säilytetään tämän jälkeen katselukäytössä kunnes niiden tiedot on arkistoitu ja katseltavissa arkistojärjestelmien kautta.   Klusterin käytön tarve tulee tällöin olemaan n. 2-3 vuotta.

Lisäksi virtualisoidun klusterin kapasiteettipalvelua voidaan skaalata resurssitarpeen mukaisesti ja tämän hankinnan osalta kapasiteetin tarve tulee olemaan laskeva.

Hankinta lasketaan kuitenkin neljälle (4) vuodelle.

 

Arvioidut kustannukset laskettuna neljälle (4) vuodelle ovat:

  • Muutostyöt ja käyttöönotto (arvioidut kertakustannukset)   
  • Tietokantaohjelmiston lisenssit (kertakustannukset)
  • Lisenssien ylläpitokustannukset (vuosimaksu)
  • Jatkuvat palvelut (arvoitu kapasiteetin käyttö / kuukausi).

 

Hankinnan kokonaiskustannukset laskettuna neljälle (4) vuodelle ovat yhteensä 116093 eur, alv0%.

On huomioitava kuitenkin, että uusi virtualisoitu ratkaisu korvaa vanhan tietokantaklusterin. Virtualisoidun tietokantaklusterin jatkuvien palvelujen arvioidun kapasiteetin mukaiset kustannukset eivät nouse verrattuna vanhaan tietokantaklusteriratkaisuun.

Täten hankinnan lisäkustannukset aiempaan verrattuna muodostuvat hankinnan muutostöiden, käyttöönoton ja tietokantaohjelmiston uusimisen lisenssikustannuksista, joiden osalta Keusoten kustannukset ovat yhteensä 28364 eur, alv 0%.

 

Päätöksen peruste

Hankintalain 136§ 2 mom. kohtien 2:n mukaan sopimuksen muutos on sallittu,​ kun

2) alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -​palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia, ​jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen, ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle;​

Kohdassa 2-tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2 kohdassa tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia,​arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä. 

 

Päätös

Päätän,

  1. Hyväksyä oheisen kustannusten jaon Keusoten osalta.
  2. Todeta, että klusterin uusimisen jälkeen Telia Cygate, Mäntsälän kunta ja Keusote allekirjoittavat Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvien järjestelmien osalta siirtosopimuksen, joka astuu voimaan 1.1.2023.

 

Allekirjoitus

Antti Ylä-Jarkko

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut