§ 8 PÄÄTÖS EHDOKASVALINNASTA SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON TKIO-EKOSYSTEEMIN ASIANTUNTIJAPALVELUJEN DYNAAMISEEN HANKINTAJÄRJESTELMÄÄN, Predicell Oy

Lataa 

KEUDno-2021-10377

Päätöspäivämäärä

11.10.2022

Päätöksen tekijä

kehittämispäällikkö, TKI

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
18 § kuntayhtymän johtaja päättää sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista, milloin niiden arvo on enintään 6 000 000 euroa, sekä edellä mainittuja koskevista hankintaoikaisuista. 

Kuntayhtymän johtajan päätös 1.4.2022 § 46 päätösvallan delegointi TKI yksikön kehittämispäällikölle tai johtavalle asiantuntijalle.
 

 

Kuvaus

Hankintajärjestelmä ja kohde

Hankintayksikkö julkaisi 16.12.2021 hankintailmoituksen ja osallistumispyynnön KEUDno-2021-10377 ilmoituskanavissa www.hankintailmoitukset.fi ja Tarjouspalvelu.fi. Korjausilmoitus julkaistiin 12.1.2022. Hankintailmoituksella perustettiin sosiaali- ja terveydenhuollon TKIO-ekosysteemin asiantuntijapalvelujen dynaaminen hankintajärjestelmä (jatkossa hankintajärjestelmä), jossa kohteena ovat innovaatiopalvelut, palvelujärjestelmien kehittämispalvelut, hankepalvelut sekä johdon konsultointiin TKIO-palveluissa (tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja oppimispalvelut) liittyvät palvelut. Lisäksi hankinnan kohteena ovat pilotointi- ja kokeilupalvelut sekä jatkuvan kehittämisen ja hallinnon palvelut tilaajan käyttöön. Hankintajärjestelmään kutsutaan myös tiedeyhteisöjä. 

Hankinnan kohde ja hankintajärjestelmän toiminta on kuvattu tarkemmin osallistumispyynnön liitteessä TKIO-ekosysteemin dynaamisen hankintajärjestelmän periaatteet. 

Hankintajärjestelmä on jaettu luokkiin seuraavasti: 

1.    Innovaatiopalvelut
2.    Palvelujärjestelmien kehittäminen
3.    Hankepalvelut
4.    Johdon konsultointi TKI-palveluissa
5.    Tiedeyhteisöt

Hankintajärjestelmä on voimassa neljä (4) vuotta sen perustamisesta lukien, minä aikana hankintajärjestelmän sisäiset tarjouskilpailut tehdään. Tilaaja voi jatkaa hankintajärjestelmän voimassaoloa uudella hankintailmoituksella. Toimittajat voivat hakeutua hankintajärjestelmään perustamisvaiheessa ja myöhemmin.

Kyseessä on hankintalain (1397/2016) 26 §:n mukaisen EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankintalain mukaisesti arvioitu ennakoitu arvo on 500 000 €/vuosi, alv 0 %. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana. 

Hankintamenettely
    
Hankintamenettelynä käytetään hankintalain 49 – 52 §:n mukaista dynaamista hankintajärjestelmää. Hankintajärjestelmä perustetaan ja sitä täydennetään hankintalain 33 §:n tarkoittamalla rajoitetulla menettelyllä. 

Osallistumishakemus

Predicell Oy jätti 9.9.2022 osallistumishakemuksensa hankintajärjestelmän luokkiin 1. Innovaatiopalvelut, 2. Palvelujärjestelmien kehittäminen ja 4. Johdon konsultointi TKI-palveluissa.


Ehdokkaan valinta 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle. Soveltuvuutta koskevien vaatimusten tulee olla oikeassa suhteessa hankinnan kohteeseen. Hankintayksikön tulee ilmoittaa käyttämänsä vaatimukset hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä. Hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia.

Hankintajärjestelmään hyväksytään ehdokkaat, jotka täyttävät hankintailmoituksessa ja osallistumispyynnössä ilmoitetut soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset. 

Hankintayksikkö on käsitellyt osallistumishakemuksen seuraavasti:

  • ehdokkaan soveltuvuuden tarkastus
  • soveltuvuustarkastukseen perustuva ehdokkaan valinta hankintajärjestelmän luokkiin ja
  • hankintapäätös ehdokkaan valinnasta ja sen tiedoksi antaminen.

Saatu osallistumishakemus täytti asetetut soveltuvuusvaatimukset. Ehdokas hyväksytään hankintajärjestelmän luokkiin 1. Innovaatiopalvelut, 2. Palvelujärjestelmien kehittäminen ja 4. Johdon konsultointi TKI-palveluissa.

Raamisopimus

Tilaaja tekee osallistumispyynnön liitteen TKIO-Raamisopimus mukaisen raamisopimuksen hankintajärjestelmään hyväksytyn toimittajan kanssa. Hankintasopimus syntyy erillisen kirjallisen sopimuksen tekemisellä. Tehtävä sopimus on osallistumispyynnön liitteen 2 Raamisopimus mukainen. 

Yhteisesti raamisopimukset muodostavat hankintalain tarkoittaman puitejärjestelyn. Raamisopimuksen tarkoituksena on sopia TKIO-ekosysteemin toiminnan perusperiaatteista ja niistä ehdoista, joiden mukaisesti tilaaja hankkii palveluita TKIO-ekosysteemiin hyväksytyiltä toimittajilta. 

Tilaaja kilpailuttaa hankinnan kohteena olevat yksittäiset toimeksiannot, tutkimushankkeet ja vastaavat hankintajärjestelmän sisäisinä kilpailutuksina TKIO-ekosysteemiin valittujen toimittajien joukosta.


Ilmoitus

Hankinta-asiaan muutosta hakevan on hankintalain 148 §:n mukaan ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi.  Hankintayksikkö pyytää toimittamaan mahdollisen muutoksenhakua koskevan ilmoituksen osoitteeseen kirjaamo@keusote.fi. 

Ehdokasta pyydetään huomioimaan, että dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksymistä koskevaan hankintayksikön ratkaisuun ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n mukaisesti.

Hankintajärjestelmä on koko voimassaolonsa ajan avoin uusille osallistumishakemuksille. Ehdokas, jonka hakemusta ei ole hyväksytty voi siten jättää uuden osallistumishakemuksen milloin tahansa hankintajärjestelmän voimassaolon aikana. 
 

Päätös

Päätän hyväksyä Predicell Oy sosiaali- ja terveydenhuollon TKIO-ekosysteemin asiantuntijapalvelujen dynaamiseen hankintajärjestelmän luokkiin 1. Innovaatiopalvelut, 2. Palvelujärjestelmien kehittäminen ja 4. Johdon konsultointi TKI-palveluissa.

Päätös voidaan panna täytäntöön heti, kun se on tehty ja allekirjoitettu.
 

Allekirjoitus

Sirpa Salinto, Kehittämispäällikkö

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut