§ 76 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan rekisteröinti/Kotiapu Ilonpipana

Lataa 

KEUDno-2022-10755

Päätöspäivämäärä

29.8.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Kotiapu Ilonpipana Tmi (Y 3301092-6) on tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 8.8.2022. Tarkennettu liiketoiminta- ja omavalvontasuunnitelma on toimitettu 25.8.2022. Yritys toimii Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Mäntsälässä.

Yritys myy kiireetöntä apua ja tukea arjessa selviytymiseen ikäihmisille, sairaudesta toipuville ja lapsiperheille. Palvelu suunnitellaan asiakkaan tarpeita kuunnellen, tuomaan elämään sisältöä ja laatua. Palvelu voi olla kertaluontoista, lyhytaikaista tai pitkäaikaiseen sopimukseen perustuvaa palvelua. Palvelu sisältää mm. ruuanlaittoa, leipomista, kodinhoitoa, apua kodin ulkopuolella asiointiin, ulkoilutusta, viriketoimintaa, seuraa ja kuunteluapua. Palvelu tapahtuu asiakkaan kotona, ulkona tai muussa ympäristössä.

Asiakasryhmät:

  • lapsiperheet
  • vanhukset

Palvelujen vastuuhenkilö on lähihoitaja Leena Kuusisto. Hän toimii palveluntuottajana yksin.

Rikosrekisteriote on tarkistettu 24.8.2022.

 

Päätös

Kotiapu Ilonpipana tuottaa ainoastaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja. Kotiapu Ilonpipana täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Katson, että Kotiapu Ilonpipanan palvelu kuuluu kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Päätös on voimassa 1.9.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Allekirjoitus

Marjaana Siponen. vs. Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut