§ 15 Päätös Keusoten suolistosyövän seulonta - jatkotutkimukset ja seulontahoitajan palveluiden hankinnasta

Lataa 

KEUDno-2022-3673

Päätöspäivämäärä

1.7.2022

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

 

Kuvaus

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena on suolistosyövän seulontatutkimuksessa positiivisen tuloksen saaneiden jatkotutkimuksen järjestäminen, joka perustuu terveydenhuoltolakiin ja seulonta-asetukseen. Ostettava palvelu sisältää seulontahoitajan palvelut, jatkotutkimukset (skopiat ja tarvittavat näytteet), tarvittaessa hoitoon ohjaamisen ja tietojen toimittamisen Tilaajalle ja syöpärekisteriin. Tarkempi kuvaus on määritelty tarjouspyynnön palvelunkuvauksessa. 

Skopiatutkimusten määrä saattaa olla nouseva ja seulontamäärien kasvaessa uusien ikäryhmien tullessa mukaan tutkimuksia voi olla 500 vuodessa. Tilaaja pidättää oikeuden olla tilaamatta tutkimuksia tai tilata niitä arviomäärää enemmän tai vähemmän.

 

Yhteenveto tarjousmenettelystä

Kyseessä on hankintalain liitteen-E mukainen sosiaali- ja terveyspalveluhankinta. Hankintalain mukainen kynnysarvo on sosiaali- ja terveyspalveluhankintojen osalta 400 000€ (alv 0%).

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä (jäljempänä Keusote) on kilpailuttanut hankinnan. Tarjouskilpailusta julkaistiin hankintailmoitus 23.5.2022 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

Tarjouskilpailussa käytettiin julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuk-sista  annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) mukaista avoimen menettelyn kaltaista menettelyä.

 

Saadut tarjoukset ja tarjouspyynnönmukaisuus  

Tarjousten jättämiselle varattuun määräaikaan 27.6.2022 klo 12.00 mennessä saapui neljä tarjousta. Tarjouksen jättivät Coronaria GE Oy, Lääkärikeskus Aava Oy, Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy ja Suomen Terveystalo Oy. 

Saapuneet tarjoukset avattiin sähköisessä kilpailutusjärjestelmässä. Tarjousten avaamisen jälkeen tarkastettiin kaikkien tarjoajien soveltuvuus tarjouspyynnössä esitettyjen ehtojen perusteella. Kaikki tarjoajat todettiin soveltuviksi eikä tarjoajien antamien tietojen perusteella tarjoajia koskenut hankintalain 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen poissulkemisperusta tai 81 §:ssä tarkoitettu harkinnanvarainen poissulkemisperuste. 

Tarjoajien soveltuvuustarkistuksen jälkeen tarkastettiin tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus. Tarjousten tarkastuksessa todettiin, että kaikki saadut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja täyttivät tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset. Kaikki tarjoukset hyväksyttiin tarjousvertailuun. 

 

Tarjousten vertailu

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus/halvin hinta. Palvelun ehdottomat laadulliset vähimmäisvaatimukset oli määritelty tarjousasiakirjoissa, jonka takia valintaperusteena oli perusteltua käyttää halvinta hintaa.

Vertailu:

VERTAILU Coronaria GE Oy         Lääkärikeskus Aava Oy  Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy   Suomen Terveystalo Oy
Tarjotut hinnat 1 seulonta/potilas € 746,00 576,00 489,78  815,00

 

Hinnaltaan edullisimman tarjouksen antoi Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy.

Hankinnassa valitaan yksi palveluntuottaja toimittamaan palvelua tilaajan tarpeeseen. Valittu palveluntuottaja on Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy.

Lisäksi valitaan varalle palveluntuottajaksi toiseksi halvimman tarjouksen antanut Lääkärikeskus Aava Oy, siltä varalta, mikäli voittanut palveluntuottaja vetäytyy sopimuksesta tai ei täytä syystä tai toisesta tarjouspyynnön vaatimuksia. Varalle valitun tarjous on voimassa kuusi (6) kuukautta.

 

Taloudelliset vaikutukset

Koko hankinnan arvioitu ennakoitu laskennallinen kokonaisarvon enimmäismäärä sopimuskauden ajalta on  1 350 000,00 €.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä ei sitoudu tiettyihin hankintamääriin sopimuskauden aikana.

 

Hankintasopimus ja ilmoitus

Hankintasopimus ei synny hankintapäätöksen tiedoksiannolla vaan edellyttää erillisen  kirjallisen sopimuksen allekirjoittamista.

Toimittajaksi valitulta tarjoajalta tullaan tarkistamaan/pyytämään hankintamenettelyssä toimitettavaksi edellytetyt ja tarjoajan soveltuvuuteen liittyvät selvitykset ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö ottaa valittuun toimittajaan yhteyttä sopimuksen viimeistelemiseksi.

Hankintasopimus on allekirjoittamisen jälkeen voimassa määräaikaisena kaksi (2) vuotta. Varsinaisen sopimuskauden jälkeen voidaan ottaa 1 + 1 vuoden optiot käyttöön. Optioiden käytöstä ilmoitetaan noin 6 kuukautta ennen sopimuksen päättymistä.

Sopimus siirtyy Tilaajalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 lukien.

Hankintayksikkö pyytää toimittamaan mahdollisen muutoksenhakua koskevan ilmoituksen osoitteeseen kirjaamo@keusote.fi.

 

Hankintamenettelyä koskeva kertomus

Tämä päätös on myös hankintalain 124 §:n mukainen hankintamenettelyä koskeva kertomus.

 

Hankintayksikön yhteystiedot

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä, Sandelininkatu 1, 05800 Hyvinkää, sähköposti: hankintapalvelut@keusote.fi.

 

Valmistelija ja lisätiedot

hankinta-asiantuntija Tiina Kangas, tiina.kangas@keusote.fi, puh.+358 50 497 5555.

 

 

Päätös

 

Päätän, että

-       suolistosyövän seulonta - jatkotutkimukset ja seulontahoitajan palvelut tarjouskilpailussa valitaan palveluntuottajaksi Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy

-       varalle valitaan palveluntuottajaksi Lääkärikeskus Aava Oy

-       valitun palveluntuottajan kanssa tehdään kirjallinen hankintasopimus

Allekirjoitus

Päivi Mäkelä-Bengs, vs. palvelujohtaja, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut