§ 50 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan toiminnan laajentaminen/ Tmi Lasiir

KEUDno-2021-20739

Päätöspäivämäärä

19.5.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Tmi Lasiir (Y 3240218-6) on tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisen alueen laajentamisesta Hyvinkäälle. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 11.4.2022.

Tmi Lasiir on rekisteröity Keski-Uudenmaan yksityisten sosiaalipalvelutuottajien rekisteriin kotipalvelun tukipalvelujen osalta 13.12.2021 alkaen. Tuolloin toiminta-alueena on ollut Tuusula ja Nurmijärvi.

Palvelujen vastuuhenkilö on lähihoitaja Elina Lahti. Hän toimii palveluntuottajana yksin.

Yritys tuottaa kotipalvelun tukipalveluna

  • avustaminen kauppa-asioissa
  • ruuan valmistaminen yhdessä asiakkaan kanssa tai lämmittäminen
  • asiointiapua yhdessä asiakkaan kanssa tai erikseen 
  • vaate- sekä pyykkihuolto
  • kotisiivoukset
  • mielen tukeminen keskusteluavulla 

Palvelu on tarkoitettu lähtökohtaisesti senioreille ja vanhuksille, jotka eivät hetkellisesti pysty selviytymään omatoimisesti ylläolevista toiminnoista.

 

 

 

Päätös

Tmi Lasiir tuottaa ainoastaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja. Tmi Lasiir täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Hyväksyn Tmi Lasiirin ilmoituksen toiminta-alueen laajentamisesta Hyvinkäälle.Katson, että Tmi Lasiirin palvelu kuuluu edelleen kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi aikaisemman päätöksen mukaisesti.

Päätös on voimassa 19.5.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Allekirjoitus

Marjaana Siponen, vs. Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut