§ 23 Integraatiopalvelun hankinta / Istekki Oy

KEUDno-2022-9823

Päätöspäivämäärä

31.5.2022

Päätöksen tekijä

tieto- ja digijohtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallintosäännön 21 §:n mukaan Tieto- ja digijohtaja päättää tehtäviinsä kuuluvista sopimuksista ja sitoumuksista sekä hankinnoista,milloin niiden arvo on enintään 2 000 000 euroa,sekä niitä koskevista hankintaoikaisuista.

 

 

Kuvaus

Hankinnan tausta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (jatkossa "Keusote") on tehnyt integraatiopalveluista tietopyynnön 31.12.2020 ja sen pohjalta tutustunut markkinakartoituksessa 14 eri toimittajan tarjontaan. Kevään 2021 aikana toteutettiin integraatioalustan koekäyttö -toteutukset kahden erilaisen järjestelmän avulla (Keusoten integraatioalustan koekäytöt (POC), KEUDno-2021-2186).

Koekäyttö -toteutusten jälkeen Keusote on tehnyt hankintapäätöksen perustietotekniikka- ja tietoliikennepalveluiden hankinnasta Telialta (KEUDno-2021-10104, § 52 Hankintapäätös perustietotekniikka- ja tietoliikennepalvelujen hankinnasta Keski-Uudenmaan kuntien ja sote -kuntayhtymän hankintarenkaalle) sekä Keusoten hallitus on päättänyt 22.6.2021 kokouksessa Istekki Oy:n osakkaaksi liittymisestä (KEUDno-2021-11537). Istekki Oy:n kanssa on solmittu puitesopimus palveluiden toimittamisesta 14.12.2021. Istekki Oy on Keusoten sidosyksikkö. Molemmat toimittajat tarjoavat optioina integraatiopalvelua.

Edellämainittuja toimittajia ja heidän toteutuksiaan on vertailtu hinnan ja sote-toimialan tuntemuksen mukaan ja päädytty hankkimaan palvelu Istekki Oy:ltä.


Hankinnan kokonaisuus

Hankittava kokonaisuus sisältää kiinteähintaisen käyttöönoton seuraaville toiminnallisuuksille: Palvelinten asennus, varmistusten ja palautusten toteutus, tietoliikennemääritykset, integraatioalustan konfigurointi, valvonnan rakentaminen, testaus, dokumentointi ja käyttöönoton koordinointi. Lisäksi hankittava kokonaisuus sisältää jatkuvan palvelun ja ylläpidon käyttöönotettavalle alustalle, lisensseille ja toiminnallisuuksille.

Jatkuvan palvelun mallissa Istekki Oy rakentaa ja ylläpitää Keusoten tarvitsemia integraatiototeutuksia. Yhtenäistä integraatioalustaa käyttämällä Keusote pystyy monipuolisemmin toteuttamaan eri järjestelmien välisiä tiedonsiirtoja sekä tulevaisuudessa kehittämään liiketoimintaprosessien ja henkilökohtaisen työn automaatiota.


Kustannukset

Hankinnan arvioidut käyttöönottokustannukset
sekä arvioidut jatkuvan palvelun kustannukset ovat:

  • Asiantuntijatöiden ja kertaluontoisten perustamiskustannuksien arvioitu määrä on 20 925 €, alv 0%
  • Jatkuvien palvelujen hintaan sisältyy integraatioalustan lisensointikulut, ylläpito ja valvonta. Kulu on neljän vuoden ajalle noin 354 432 €, alv 0%.
  • Alustalle rakennettavat integraatiot toteutetaan erikseen tilattavina tuntitöinä, alustavan arvion mukaan 30 kpl uusia integraatioita maksaa 106 500€.

 

 

Päätös

Päätän,

  1.  että Keusote tilaa integraatiopalvelun Istekki Oy:ltä liitteenä olevan, 3.5.2022 päivätyn, tarjouksen mukaisesti. Lisäksi päätän, että Keusote voi tilata tarjouksessa määriteltyjä integraatioliittymiä, sekä optiona olevan palveluaikojen laajennuksen käyttöönotto projektissa määriteltävän hyväksymiskäytännön mukaisesti.
  2. Todeta,että projektisopimus ja jatkuvan palvelun ylläpito-ja tukipalvelusopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä,vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisten sopimusten allekirjoittamisen myötä.
  3. Maksaa kustannukset seuraavasti:
    • jatkuvien palvelujen kustannukset veloitetaan kustannuspaikalta 39015104
    • asiantuntijatyöt, kertaluontoiset perustamiskustannukset ja yleiseen kehittämiseen liittyvien integraatioiden tuntityönä tehdyt toteutuskustannukset veloitetaan investointikohteelta 39070057
    • muut erilaisten järjestelmien käyttöönottoihin liittyvät integraatioiden tuntityöt veloitetaan työn tilaavien projektien investointikohteilta.

 

 

Allekirjoitus

Antti Ylä-Jarkko, Tieto- ja digijohtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut