§ 38 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan rekisteröinti/Kotisairaanhoito Isabel

KEUDno-2022-8870

Päätöspäivämäärä

19.4.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Kotisairaanhoito Isabel ( Y 3221675-4) on tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 10.3.2022. Ilmoitusta on tarkennettu puhelimitse 30.3.2022.

Kotisairaanhoito Isabel toimii Hyvinkäällä ja sen lähialueilla (Nurmijärvi, Tuusula) ja sen perustehtävänä on tarjota asiakkaille laadukkaita kotisairaanhoidon palveluita sekä kotipalvelun tukipalveluita.

Kyseessä on toimintaanssa aloittava yritys, jonka vastuuhenkilönä on sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Isabel Tani.

Pääpaino Kotisairaanhoito Isabelin palveluissa on kotisairaanhoidossa, eli kaikki sairaanhoidolliset toimenpiteet, jotka kotona on mahdollista tehdä, kuuluvat palveluvalikoimaan. Palveluntuottajalla on terveydenhuollon lupa, joka on myönnetty 2021.

Kotipalvelun tukipalveluja ovat:

  • pienet kodinhoidolliset työt
  • asiointiapu
  • saattajapalvelu
  • pyykkihuolto

Asiakkaat

Asiakasmäärä määrittyy aina sen mukaan, minkälaisia asiakkaita on (tilapäisiä/säännöllisiä, lyhyitä/pitkiä käyntejä). Karkean arvion mukaan toiminnan alkuvaiheessa asiakkaita voi olla viikkotasolla noin 12.

 

 

Päätös

Kotisairaanhoito Isabel  tuottaa  sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja. Kotisairaanhoito Isabel täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Katson, että Kotisairaanhoito Isabelin palvelu kuuluu kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Päätös on voimassa 12.4.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Allekirjoitus

Minna Koivumäki, Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut