§ 42 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan rekisteröinti/Tmi Rosanne Rautiainen

KEUDno-2022-9606

Päätöspäivämäärä

2.5.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Tmi Rosanne Rautianen (Y 3265221-4) tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 24.3.2022.

Palvelujen vastuuhenkilö on merkonomi Rosanne Rautiainen. Palveluntuottajalla on kokemusta henkilökohtaisena avustajana toimimisesta.

Liiketoiminta perustuu henkilökohtaisen avun palvelun myyntiin ja lisääntyvien avustustarpeiden kysyntään.

Asiakkuudet:

  • vanhukset 5
  • vammaiset 5

Asiakasryhmänä ovat ikäihmiset ja vammaiset, jotka tarvitsevat henkilökohtaista avustamista peruselämän tarpeisiin. Toiminnan jossain vaiheessa ja toiminnan laajetessa palveluntuottaja aikoo palkata kevytyrittäjinä työntekijöitä tarpeiden ja asiakaskysynnän mukaisesti.

Yrityksen kotipaikka on Mäntsälä ja toimialueeni on Pirkanmaa sekä Keski-Uusimaa. 

Päätös

Tmi Rosanne Rautiainen tuottaa Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista (1987/380 pykälien 8c ja 8d) mukaista henkilökohtaista apua. Tmi Rosanne Rautiainen täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Katson, että Tmi Rosanne Rautiaisen palvelu kuuluu kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Päätös on voimassa 1.5.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Kevytyrittäjillä tulee olla y-tunnus ja heidän tulee myös rekisteröityä Keusoten yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajien rekisteriin,mikäli haluavat tuottaa sosiaalipalvelua alvittomasti.

Allekirjoitus

Minna Koivumäki, Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut