§ 20 Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueellinen Romexis-järjestelmä

KEUDno-2022-9826

Päätöspäivämäärä

16.5.2022

Päätöksen tekijä

tieto- ja digijohtaja

Päätöksen peruste

Keski-​Uudenmaan sote-​kuntayhtymän hallintosäännön 21 §:n mukaan Tieto-​ja digijohtaja päättää tehtäviinsä kuuluvista sopimuksista ja sitoumuksista sekä hankinnoista,​ milloin niiden arvo on enintään 2 000 000 euroa, ​sekä niitä koskevista hankintaoikaisuista.
 

Kuvaus

Tausta
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) vastaa toimialueensa jäsenkuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä sekä palvelutuotannosta. Keusoten jäsenkuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.   
Keusote kilpailutti kesällä 2021 toimintaansa soveltuvan keskitetyn kuvantamisen ratkaisun, joka on osa lääketieteellistä kuvantamista sekä ohjattua hoitamista tukevaa palvelukokonaisuutta perusterveydenhuollossa, suun terveydenhuollossa ja sosiaalitoimessa. Kilpailutuksen voitti Neagen Oy:n tarjoama kuva-arkisto ja katselujärjestelmä NeaLink (KEUDno-2021-10443). 

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on vastaanottanut siirtosopimuksina kuntakohtaiset Romexis-järjestelmät ja Cliniview-järjestelmät.


Hankinnan kokonaisuus
Osana kuvantamisjärjestelmän kokonaisuuden konsolidointia Keusote yhtenäistää Romexis ja Cliniwiev -järjestelmiä yhteen alueelliseen Romexis-järjestelmään. Plandent on 11.3.2022 päivätyssä tarjouksessaan tarjonnut vanhojen, kuntakohtaisten järjestelmien korvaamista alueellisella Romexis-palvelulla sekä tietokantojen migrointia NeaLink -järjestelmään. 

  • projektin toteutus, asennukset, testaus sekä koulutukset ja käyttöönotto hinta-arvioa 25 372 € (alv 0 %), laskutus toteutuneen mukaan.
  • tuki- ja ylläpito laskettuna 48 kk 23 280 € (alv 0 %)

 

Hankinnan arvo
Hankinnan arvo on 48 652 €, alv 0 % ja se on alle 50 % alkuperäisen hankinnan arvosta. 

 

Hankinnan peruste

Hankintalain 136§ 2 mom.  kohtien 2-3 mukaan sopimuksen muutos on sallittu,kun

2) alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisätöitä tai -
palveluja taikka ylimääräisiä tavarantoimituksia,jotka eivät sisältyneet 
alkuperäiseen sopimukseen,ja jos sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole 
mahdollista taloudellisista tai teknisistä syistä ja aiheuttaisi merkittävää haittaa 
tai kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle;

3) muutoksen tarve johtuu olosuhteista, joita huolellinen hankintayksikkö ei ole voinut ennakoida eikä muutos vaikuta hankintasopimuksen yleiseen luonteeseen;

Edellä 2 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2 tai 3 kohdassa tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia, arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä. Tällaisten muutosten tavoitteena ei saa olla tämän lain säännösten kiertäminen.

Edellä 3 momentissa tarkoitetun hinnan laskemista varten tarkistettu hinta on viitearvo, kun sopimukseen sisältyy indeksilauseke.

Päätös

Päätän,

  1. Hankkia Keusote-laajuisen Romexis-ratkaisun Plandent Oy:n tarjouksen ja ylläkuvatun mukaisesti
  2. Todeta, että arvioitu hinta on 48 652 eur, alv 0 %
  3. Maksaa kustannukset:
    • käyttöönoton osalta tietohallinnon investointikohteelta 39070050
    • tuki- ja ylläpitopalvelun osalta tietohallinnon kustannuspaikalta 39015106
  4. Hankintapäätös voidaan panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.


 

Allekirjoitus

Antti Ylä-Jarkko, Tieto-ja digijohtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut