Yhtymähallitus, kokous 15.2.2022

§ 26 Osittaisen virkavapaan myöntäminen hallintojohtajalle hyvinvointialueen valmistelua varten

KEUDno-2022-3985

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Kuntayhtymän hallintojohtaja Petja Harakka on hakenut oheisella hakemuksella osittaista virkavapaata tehtävistään 1.3.2022 lukien siihen saakka, kunnes hallintojohtaja virka on vakinaisesti täytetty, kuitenkin viimeistään 31.12.2022 saakka hyvinvointialuevalmistelua varten. Harakka on valittu hallintojohtajan osa-aikaiseen virkaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.3.2022 lukien (VATE 2.2.2022 § 18).
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toiminta on siirtymässä kokonaisuudessaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 johtuen valtakunnallisesta sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistamisesta. Hallintojohtajan työpanoksesta 20 % on jo alkusyksystä 2021 saakka suunnattu yhtymähallituksen päätöksellä (22.6.2021 § 83) hyvinvointialueen valmisteluun. Hyvinvointialueen järjestämis- ja tuottamistoimintojen vastaanottamisen valmistelu ja hyvinvointialueen toiminnan käynnistäminen vaativat viranhaltijaresursseja. Sujuva siirtymä on sekä kuntayhtymän että hyvinvointialueen edun mukaista. Osittainen virkavapaa tuottaa kuntayhtymälle myös taloudellista säästöä.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 26 §:n mukaan viranhaltijalle voidaan hakemuksesta myöntää määräajaksi vapautus virkatehtävien hoitamisesta joko kokonaan tai osittain. Saman lain 27 §:n mukaan virkavapaata on haettava kirjallisesti ja virkavapaan myöntäminen ja sen pituus ovat työnantajan harkinnassa, jollei muualla toisin säädetä tai virkaehtosopimuksessa ole toisin määrätty. Mikäli virkavapaata ei voida myöntää hakemuksen mukaisesti, hakemus on hylättävä tai virkavapaa voidaan viranhaltijan kirjallisella suostumuksella myöntää muullakin tavalla.

Kuntayhtymän hallintosäännön 32 §:n mukaan palvelussuhteeseen ottamisen toteuttava päättää työ- ja virkasuhteen osalta kuntayhtymän ohjeiden mukaisesti mm. harkinnanvaraisesta virkavapaasta tai työlomasta enintään yhden vuoden ajaksi. Hallintosäännön 30 §:n mukaan yhtymähallitus päättää tieto- ja digijohtajan, rahoitus- ja talousjohtajan, hallintojohtajan, henkilöstöjohtajan ja integraatiojohtajan virkaan ottamisesta.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus päättää myöntää hallintojohtajalle osittaista (50 %) virkavapaata tehtävistään 1.3.2022 lukien siihen saakka, kunnes hallintojohtajan virka on vakinaisesti täytetty, kuitenkin viimeistään 31.12.2022 saakka hyvinvointialuevalmistelua varten.

Käsittely:

Vt. hallintojohtaja Petja Harakka poistui asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (HallintoL 5 luku 28 § 1 mom. 1 kohta "asianosaisjäävi")

Kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen toimi asian käsittelyn ajan pöytäkirjanpitäjänä.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali