Yhtymähallitus, kokous 11.5.2021

§ 59 Keusoten kuntoutuskeskuksen laskutushinnat ulkokunnille ja muille

KEUDno-2021-9822

Valmistelija

  • Satu Komulainen, talouspäällikkö, TEPASA, satu.komulainen@keusote.fi

Perustelut

Keusoten kuntoutuskeskus on aloittanut toimintansa 1.1.2021 alkaen Keusoten tuottamana vaativana osastokuntoutuspalveluna. Uuden toiminnan aloittamisesta johtuen, ulos myytävän palvelutuotannon laskutushintoja ei ole vahvistettu. Mahdollisia asiakkaita ovat mm. muut kunnat tai kuntayhtymät, vakuutusyhtiöt, valtiokonttori esim. veteraanien ja sotainvalidien osalta.

Keusoten kuntoutuskeskuksen palvelutuotannosta on tehty suppea tuotteistus, jonka perusteella on saatu laskettua seuraavat hinnat euroa / hoitopäivä. Lääkekustannukset ja tutkimukset lukuun ottamatta erityisen kalliita lääkkeitä / tutkimuksia / hoitotarvikkeita (potilaskohtainen lääke / tutkimus / hoitotarvike, joka maksaa yli 100 euroa / hoitojakson hoitoviikko). Ne laskutetaan erikseen vakuutusyhtiöltä / kotikunnalta /kuntayhtymältä tai muulta palvelun ostajalta.

Kiljavan Sairaala Oy:n hinnaston mukaan vuonna 2020 laskutushinnat muille kuin osakaskunnille ovat vaihdelleet palvelun sisällöstä riippuen 195,28 – 503,61 euron välillä. Osakaskunnilta perityt hinnat ovat vaihdelleet palvelun sisällöstä riippuen  195,28 – 447,61 euron välillä. Keusoten kuntoutuskeskuksen toiminta painottuu vaativaan osastokuntoutukseen, jonka vuoksi palvelutuotannon valikoimaan ei sisälly Kiljavan Sairaala Oy:n aikana tuotettua pitkäaikaisen laitoshoidon tasoista hoitoa.

Keusoten alueen jäsenkunnan tai muun kunnan / kuntayhtymän asiakkaalta perittävä asiakasmaksu on 16,90 euroa / hoitopäivä (Kiljavan Sairaala Oy:n perimä asiakasmaksu oli 16,00 euroa / hoitopäivä). Kunnilta / kuntayhtymiltä laskutettavasta hinnasta vähennetään asiakkaan maksaman asiakasmaksun osuus. Vakuutusyhtiöiden tai muilta asiakkailta ei peritä asiakasmaksua, asiakasmaksun osuus sisältyy vakuutusyhtiöltä / muilta laskutettavaan hintaan ns. täyden kustannuksen hintaan.

 

Palvelu

euroa / hoitopäivä

Työikäisten vaativa kuntoutus

440,00

Geriatrinen arviointi

490,00

Ikäihmisten vaativa kuntoutus

440,00

Geriatrinen kuntoutus

430,00

Geriatrinen jatkokuntoutus

380,00

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus vahvistaa Keusoten kuntoutuskeskuksen laskutushinnat.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Tiedoksi

Keusoten kuntoutuskeskus, osto- ja myyntilaskutiimi, talous- ja hallintojohtaja, talouspäälliköt