Henkilöstöjaosto, kokous 28.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Ohje Rekrytointilisän käytöstä ja maksamisen perusteista Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymässä

KEUDno-2020-5669

Valmistelija

  • Virpi Kolehmainen, palvelussuhdepäällikkö, virpi.kolehmainen@keusote.fi

Perustelut

Kuntayhtymässä kyvykäs ja osaava henkilöstö mahdollistaa onnistumisen. Kyvykkään ja osaavan henkilöstön rekrytointiin ja saatavuuteen voi liittyä haasteita. Haasteita tuo yleinen työmarkkinatilanne ja kilpailu ammattitaitoisesta henkilöstöstä. Näissä tilanteissa ammattitaitoisia hakijoita ei ole avoimiin tehtäviin tai tiettyihin ammattiryhmiin tai avaintehtäviin. 

Haasteellisissa rekrytointitilanteissa on mahdollisuus käyttää rekrytointilisää osaavan ja kyvykkään henkilöstön saatavuuden parantamiseksi. Rekrytoitavalla työntekijälle/viranhaltijalle voidaan maksaa rekrytointilisää, mikäli rekrytointilisän maksaminen katsotaan perustelluksi.  

Rekrytointilisästä on määräykset KVTES:n II luku palkkaus 15 § mukaan. KVTES:n määräyksiä rekrytointilisästä sovelletaan KVTES:n ja LS:n sopimusten piiriin kuuluvaan henkilöstöön. Rekrytointilisää voidaan käyttää sekä uusiin että kuntayhtymän sisäisiin rekrytointeihin harkintaa käyttäen. 

Rekrytointilisän käyttöön ja maksamiseen on laadittu ohje (Liite 1).  

Työnantaja antaa kerran vuodessa selvityksen henkilöstölle rekrytointilisän maksamisen yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta ammattiryhmittäin palvelualueilla, yhteistyötoimikunnassa ja henkilöstöjaostossa. 

Palvelussuhdepäällikkö esittelee asiaa kokouksessa. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Henkilöstöjaosto merkitsee asian tiedoksi. 

Päätös

Merkittiin tiedoksi.