Yhtymähallitus, kokous 10.3.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 41 Sosiaali- ja terveydenhuollon jaoston sähköinen kokous

KEUDno-2020-565

Valmistelija

  • Hanna Pellikka, johtava asiantuntija, hanna.pellikka@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymän 1.2.2020 voimaantulleen hallintosääntömme § 13 mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon jaoston tehtävänä on toimia tartuntatautien torjunnasta vastaavana toimielimenä.


Hallintosäännön § 115 mukaan toimielin voi pitää kokouksen sähköisesti, jos yhtymähallitus on päättänyt sähköisen kokouksen käyttöönotosta toimielimen osalta.


Tartuntatautilain 1227/2016 § 58 mukaan tartuntatautien toiminnasta vastaava toimielin voi päättää toimialueellaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten ja tilaisuuksien kieltämisestä. Edellytyksenä on lisäksi, että toimenpide on välttämätön yleisvaarallisen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäillyn tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Aluehallintovirasto voi tehdä alueellaan vastaavat päätökset silloin, kun ne ovat tarpeen usean kunnan alueella.

 
Sosiaali- ja terveydenhuolto jaoston 4.3.2020 kokouksessa todettiin, että koronavirus-tartunnat ovat lisääntyneet HUS-sairaanhoitopiirin alueella. Tilannetta seurataan aktiivisesti kuntayhtymässä yhteistyössä Hus-infektioyksikön, THL:n ja aluehallintoviraston kanssa. Tarve sosiaali- ja terveydenhuollon pikaiseen koollekutsumiseen epidemiatilanteen muuttuessa on tarpeen tehdä mahdollisimman jouhevaksi ja sähköinen kokous nopeuttaisi jaoston työskentelyä.

Kuntalain 99§:n mukaan sähköisen kokouksen edellytyksenä on, että läsnäoleviksi todetut ovat keskenään näkö- ja ääniyhteydessä.

Kuntayhtymässä on valmiudet sähköisen kokouksen järjestämiseen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus päättää, että sosiaali- ja terveydenhuollon jaosto voi kokoontua sähköiseen kokoukseen tartuntatautien torjunnassa liittyvässä päätöksenteossa.

Päätös

Hyväksyttiin ehdotuksen mukaan.