Henkilöstöjaosto, kokous 17.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Ohje työtaistelutoimenpiteiden varalle

KEUDno-2019-2112

Valmistelija

  • Virpi Kolehmainen, palvelussuhdepäällikkö, virpi.kolehmainen@keusote.fi

Perustelut

Työnantajalla tulee olla etukäteen laadittu suunnitelma, jolla se varautuu mahdollisen työtaistelu-uhan tai työtaistelutoimenpiteiden varalta. Kuntayhtymän toiminta häiriintyy kaikissa työtaistelutilanteissa. Palvelujen tuottaminen voi vaikeutua tai jopa keskeytyä kokonaan. Työtaistelu voi myös aiheuttaa palvelutuotannon häiriintymisen lisäksi vaaraa henkilöille ja omaisuudelle.
Kuntayhtymässä on laadittu KT:n oppaan (https://www.kt.fi/publications/2018-001) ohjeiden mukaisesti sisäinen ohje mahdollisen työtaistelun varalta palvelujen saatavuuden ja toimintojen turvaamiseksi.
 
Sisäisessä ohjeessa on määritelty toimielinten ja virkamiesten vastuut työtaistelutoimenpiteiden aikana sekä se sisältää palvelualuekohtaiset suunnitelmat vastuineen palvelujen saatavuuden ja toimintojen turvaamiseksi mahdollisessa työtaistelutilanteessa.

Palvelujohtajat vastaavat siitä, että kuntayhtymän sisäisen ohjeen liitteeksi valmistellaan palvelualuekohtaiset ja tukipalvelukohtaiset suunnitelmat sekä vastuuhenkilötiedot.

Johtoryhmä on käsitellyt suunnitelman 17.12.2019 kokouksessaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Päivi Autere, henkilöstöjohtaja, paivi.autere@keusote.fi

Henkilöstöjaosto päättää esittää yhtymähallitukselle, että yhtymähallitus päättää

  • hyväksyä liitteenä (ei julkinen) olevan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän sisäisen ohjeen työtaistelutoimenpiteiden varalta palvelujen saatavuuden ja toiminnan turvaamiseksi
  • että, kuntayhtymän johtoryhmä toimii työnantajan edustajana työtaistelutoimenpiteiden uhatessa tai sen aikana ohjeen mukaisesti
  • työtaistelutoimenpiteisiin liittyvät, nopeaa päätöksentekoa vaativissa tilanteissa työnantajan periaatteelliset ratkaisut tekee johtoryhmä
  • palvelualueiden johtotiimit ja tukipalvelut valmistelevat palvelualuekohtaiset ja tukipalvelukohtaiset suunnitelmat palvelujen saatavuuden ja toiminnan turvaamiseksi.

Päätös

Hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Valtuutettiin henkilöstöjohtaja tekemään keskustelun pohjalta tarvittavat muutokset liitteeseen.

Liitteet

Oheismateriaali