Yhtymähallitus, kokous 10.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 187 Askolan kunnanhallituksen tiedustelu sote-palvelujen järjestämisvastuun siirtämisestä

KEUDno-2019-2044

Valmistelija

  • Päivi Tarsia, talous- ja hallintojohtaja, paivi.tarsia@keusote.fi

Perustelut

Askolan kunnanhallitus on päättänyt tiedustella, onko Porvoon kaupungin tai Keski-Uusimaan sote-kuntayhtymän kanssa edellytykset neuvotella sote-palveluiden järjestämisvastuun siirtämisestä vuoden 2021 alustaalkavana siten, että Askolan kunnan sote-palveluiden nettokustannustaso sitovasti laskee tämänhetkiseen nettovertailutasoon nähden vuonna 2021 vähintään 376.000 € ja edelleen lisää vuonna 2022 vähintään 300.000 € siten, että nettokustannustason alenema jää pysyväksi laskennalliseen palvelutarpeeseen nähden ja riittävät lähipalvelut tulevat turvatuiksi. Vastausta kirjelmään pyydetään 10.1.2020 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus toteaa kannanottonaan Askolan kunnanhallitukselle, että Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä on valmis käynnistämään neuvottelut Askolan sote-palvelujen järjestämisvastuun siirtämisestä kuntayhtymälle vuodesta 2021 alkaen.

Lisäksi yhtymähallitus toteaa, että kuntayhtymässä on valmisteilla tuottavuusohjelma, jolla on tarkoitus taittaa kuntayhtymän kustannuskehitys kohti kuntien maksukyvyn mukaista tasoa. Erilaisilla toimenpiteillä arvioidaan saatavan kuntayhtymän omassa palvelutuotannossa vähintään 25 milj. euron  kustannussäästö verrattuna nykyiseen kustannuskehitykseen. Taloussuunnitelman mukaan jäsenkuntien maksuosuuksien muutos vuonna 2021 on noin 1 % ja vuonna 2022 noin – 1%.

 

Päätös

Asia päätettiin jättää pöydälle.

Tiedoksi

Askolan kunnanhallitus