Yhtymähallitus, kokous 10.12.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 183 Tekstiilipalvelujen hankinta

KEUDno-2019-2081

Perustelut

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä hankitaan tällä hetkellä tekstiilipalveluita pääsääntöisesti kolmelta (3) palveluntuottajalta väliaikaisilla ostopalvelusopimuksilla. Kuntayhtymän käynnistyttyä kunnista kuntayhtymään siirtyvien sopimusten osalta tehtiin väliaikaiset ostopalvelusopimukset toistaiseksi voimassa oleviksi. Sopimuksissa on maininta niiden voimassa olosta kunnes palvelut on kilpailutettu. Koska hankintaa hoitaa monta toimittajaa samoissa tuotteissa ja jopa samassa yksikössä, lisää se toimituskuluja sekä hankaloittaa tilausten ja toimitusten hallintaa.


Hankinnat tulee kilpailuttaa, kun kuntayhtymä hankkii palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta, siten kuin julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetussa laissa (1397/2016) säädetään.
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän yhtymähallitus on kokouksessaan 27.11.2018 § 147 tekemällään päätöksellä hankkinut Uudenmaan Sairaalapesula Oy:n (USP) osakkeita. Tämän perusteella kuntayhtymä voi hankkia USP:ltä palveluita sidosyksikköhankintana. 

Nyt tehtävä tekstiilipalveluiden hankinta koskee henkilökunnan työ- ja suojavaatteiden vuokraus-, pesu- ja huoltopalveluita sekä potilasvaatteiden ja liinavaatteiden vuokraus-, pesu- ja huoltopalveluita. Hankinnan kokonaisarvo on noin 1 100 000 euroa vuodessa. 

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän hallintosäännön (Yhtymävaltuusto 18.12.2018 § 166) mukaan kuntayhtymän johtaja päättää hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista, kun niiden arvo on alle 6 000 000 euroa.

Vuoden 2020 alussa nykyiset tekstiilipalveluiden sopimukset irtisanotaan ja irtisanomiskauden aikana valmistellaan vaiheittainen tektiilipalveluiden käyttöönotto USP:n kanssa. Tällä hetkellä Mäntsälä, Pornainen, Järvenpää ja Hyvinkään H-sairaala ovat jo mukana USP:n sopimuksessa, joten muutos koskee Nurmijärven ja Tuusulan kuntayhtymälle siirrettyjä sopimuksia ja palveluita.  

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Yhtymähallitus päättää, että

  • kuntayhtymän tekstiilipalvelut hankitaan Uudenmaan Sairaalapesula Oy:ltä
  • väliaikaiset sopimukset irtisanotaan
  • valtuuttaa hankintapäällikön valmistelemaan sopimukset ja kuntayhtymän johtajan allekirjoittamaan sopimukset

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Tiedoksi

Uudenmaan Sairaalapesula Oy, Ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelujohtaja ja hankintapäällikkö

Liitteet

Oheismateriaali