§ 106 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan rekisteröinti/Kotirinki Riihimäki-Loppi

Lataa 

KEUDno-2022-11951

Päätöspäivämäärä

12.12.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Kotirinki Riihimäki-Loppi/ Korhonen Soile (Y 3322674-3) on tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 28.11.2022v. Ilmoitus koskee Hyvinkään aluetta.

Palvelujen vastuuhenkilö on Soile Korhonen ( merkonimi, restantti). Hän toimii palveluntuottajana yksin.

Palvelu sisältää kotipalvelujen tukipalvelut-siivous ja puhtaanapito, pyykinpesu ja vaaatehuolto, kauppa-apu sekä avustamista ruoanlaitossa ja ulkoilussa.

Kotirinki on kotisiivous ja kotipalvelun tukipalveluita yksityisille asiakkaille tuottava Kotirinki-ketju. Kotirinki Oy on v 2002 kehittänyt, testannut ja tuotteistanut palvelukonseptin, jonka se omistaa ja jonka toteutumista se ohjaa ja valvoo. Palvelua tuotetaan yhteistyösopimukseen perustuen Kotirinki Oy:n asiakkaille.
Kotirinki kouluttaa ja tukee yrittäjää hänen koko yrittäjyyden ajan ja valvoo työn lopputulosta. Kotirinki ketju tarjoaa kattavat tietojärjestelmät ja testatun toimintamallin palvelun tuottajan käyttöön. 

Asiakkuuksien määräksi on arvioitu 1-15 vanhusasiakasta.

Päätös

Kotirinki Riihimäki-Loppi/ Korhonen Soile tuottaa ainoastaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja. Kotirinki Riihimäki-Loppi/ Korhonen Soile täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Katson, että Kotirinki Riihimäki-Loppi/ Korhonen Soilen palvelu kuuluu kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Päätös on voimassa 7.12.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Allekirjoitus

Minna Koivumäki, Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut