§ 38 Ylihammaslääkärin virka, suun terveydenhuolto

Lataa 

KEUDno-2022-11978

Päätöspäivämäärä

28.12.2022

Päätöksen tekijä

palvelujohtaja, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Keski-Uudenmaan soten ylihammaslääkärin vakituinen virka on ollut haettavana 13.10-3.11 sekä 24.11-8.12. Virat ovat olleet ulkoisesti haettavana kuntayhtymän kotisivuilla sekä ulkoisilla rekrytointisivustoilla. Viran kelpoisuusehtona oli erikoishammaslääkärin koulutus. Mikäli kelpoisuusehtoja täyttäviä hakijoita ei ole, määräaikaiseksi viransijaiseksi voidaan valita laillistettu hammaslääkäri ilman erikoishammaslääkärin koulutusta.

Virkaa haki määräaikaan mennessä ensimmäisessä rekrytoinnissa 5 hakijaa, toisessa haussa ei tullut hakijoita. Kolme hakijaa täytti säädetyt kelpoisuusehdot. Hakijoiden koulutus- ja työkokemustiedot löytyvät kokonaisuudessaan Laura -rekrytointijärjestelmästä. Kaikki hakijat haastateltiin. Kaksi hakijaa perui hakemuksensa

Hakemusten, haastattelujen ja ansiovertailujen perusteella sopivin ylihammaslääkärin virkaan on Erkki Sihvonen. Valittu on lisäksi työkokemuksensa ja osaamisensa sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella kyvykkäin hoitamaan avoinna ollutta virkaa. Virkaa täytettäessä on noudatettava perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes valittu henkilö esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

Päätös

Päätän, että:

•    ylihammaslääkärin virkaan valitaan Erkki Sihvonen.
•    viran hoito alkaa sopimuksen mukaan.
•    päätös on ehdollinen siihen saakka, kunnes valittava henkilö on esittänyt hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.
•    viran koeaika on kuusi kuukautta.

Allekirjoitus

Susanna Pitkänen, palvelujohtaja, terveyspalvelut ja sairaanhoito

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut