§ 124 Tutkimuslupahakemus/Sairaanhoitajan rajattu lääkkeenmäärääminen tiimityössä

Lataa 

KEUDno-2022-11975

Päätöspäivämäärä

16.12.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Opinnäytetyön tarkoituksena on luoda yhtenäinen toimintamalli Keski-Uudenmaan sote:n sairaanhoitajille, joilla on rajatun lääkkeenmääräämisen erikoispätevyys.

Tavoitteena on osaamisen hyödyntäminen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, näin potilaiden hoitoon pääseminen nopeutuu ja lääkäreiden työaikaa vapautuu vaativampaa hoitoa tarvitseville potilaille. Toimintamallin käyttöönottamisen tavoitteena on myös lisätä rajatun lääkkeenmääräämisen oikeuden omaavien hoitajien sitoutumista ja tyytyväisyyttä työhönsä.

Menetelmänä käytetään Innopajaa. Työpajoja on suunniteltu olevan 3. Työpajoihin osallistuu rajatun lääkkeenmääräämisen oikeuden omaavat sairaanhoitajat ja esimiehet sekä asiakasraadin ammattilaiset.

Ensimmäinen työpaja on tarkoitus pitää tammikuussa 2023, seuraava maaliskuussa 2023 ja viimeinen työpaja huhtikuussa 2023. Ensimmäisessä työpajassa on Pieksämäeltä diabeteshoitaja kertomassa Etelä-Savon mallista, Rajatun lääkkeenmääräämishoitajan parempi hyödyntäminen. Tuolloin on tarkoitus laatia toimintamalli, jota lähdetään kokeilemaan. Ennen toista työpajaa pyydetään henkilöstöltä palautetta lyhyellä kyselykaavakkeella. Ja ennen kolmatta työpajaa palaute pyydetään potilailta joko lyhyellä kyselykaavakkeella tai NSP:llä. Mallia muutetaan palautteiden pohjalta tarvittaessa.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Aila Huttusen tutkimuslupahakemukseen Sairaanhoitajan rajattu lääkkeenmäärääminen tiimityössä.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut