§ 102 Yksityisen sosiaalipalvelutuottajan rekisteröinti/Pennin Siivous

Lataa 

KEUDno-2022-11690

Päätöspäivämäärä

30.11.2022

Päätöksen tekijä

kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Kuvaus

Yksityisen palvelun tuottajan, joka harjoittaa ei ympärivuorokautista sosiaalipalvelutoimintaa, on tehtävä ennen toiminnan aloittamista, olennaista muuttamista tai lopettamista kirjallinen ilmoitus sille kunnalle/kuntayhtymälle, jossa palveluja annnetaan.
Kuntayhtymän tulee hallintopäätöksellä tarkistaa, katsotaanko kotipalvelun tukipalveluja tai niihin rinnastettavia palveluja tuottavan yrityksen palvelut kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Pennin Siivous ( Y 3152082-6) on tehnyt Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymälle ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta. Ilmoitus on jätetty kirjaamoon 4.11.2022. Palvelun tuottaja toimii Pornaisissa.

Pennin Siivous tuottaa kotipalvelun tukipalveluna siivousta. Asiakkuuksien määräksi on arvioitu 30 vanhusta.

Palvelujen vastuuhenkilönä toimii Duangpen Klahan.

Pennin Siivous tarjoaa siivouspalveluita yksityisille asiakkaille ja yrityksille. Pennin Siivouksen tavoitteena on tarjota laadukasta, luotettavaa ja kodinomaista palvelua sen asiakkaille. Yrityksen palveluita on säännölliset kotisiivoukset ja rappusiivoukset, kertaluonteiset siivoukset ja erikoissiivoukset kuten ikkunanpesu . Yrityksen tavoitteena on tarjota asiakkaille monipuolisesti palveluita siivousalalta, niin että asiakas voi hyödyntää Pennin siivousta kodin eri tarpeissa.

Duangpen Klahan tavoitteena on aluksi työllistää yrityksen kautta itsensä  ja mahdollisuuksien mukaan myös työllistää muita siivousalan työntekijäitä tulevaisuudessa. Erillistä toimitilaa ei ole tarkoitus hankkia.

Päätös

Pennin Siivous tuottaa ainoastaan sosiaalihuoltolain (1301/2014) 14 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitettuihin kotipalveluihin kuuluvia tukipalveluja. Pennin Siivous täyttää yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ja asetuksessa (1053/2011) määritellyt edellytykset sekä muussa sosiaalihuoltoa koskevassa lainsäädännössä toiminnalle asetetut edellytykset.

Katson, että Pennin Siivouksen palvelu kuuluu kuntayhtymän valvottavaksi yksityiseksi sosiaalipalveluksi.

Päätös on voimassa 1.12.2022 alkaen toistaiseksi.

Palveluntuottajan tulee ilmoittaa kuntayhtymälle toiminnan mahdollisista muutoksista, lopettamisesta tai vastuuhenkilöiden muuttumisesta.

Allekirjoitus

Minna Koivumäki, Kotona asumista tukevien palvelujen päällikkö

Organisaatiotieto

Ikäihmisten ja vammaisten palvelut