§ 35 PÄÄTÖS EHDOKASVALINNOISTA TERAPIAPALVELUIDEN DYNAAMISEEN HANKINTAJÄRJESTELMÄÄN

Lataa 

KEUDno-2021-5506

Päätöspäivämäärä

25.11.2022

Päätöksen tekijä

kuntoutuspalvelujen päällikkö

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 10.12.2019 § 178,Yhtymävaltuusto 19.12.2019 § 46)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 23.12.2020 § 161)
Kuntayhtymän johtaja valtuuttaa kuntoutuspalvelujen päällikön (entinen keskitettyjen     palvelujen päällikkö) tekemään jatkossa     hankintajärjestelmän voimassaolon ajan     päätökset ehdokkaiden valinnasta hankintajärjestelmään (Kyj 23.4.2021 § 63).

 

Kuvaus

Hankintajärjestelmä ja kohde 

Hankintayksikkö julkaisi 21.5.2021 hankintailmoituksen ja osallistumispyynnön numero KEUDno-2021-5506 ilmoituskanavissa www.hankintailmoitukset.fi ja Tarjouspalvelu.fi Hankintailmoituksella perustettiin terapiapalvelujen dynaaminen hankintajärjestelmä (jatkossa hankintajärjestelmä), jossa kohteena ovat lääkinnällisen kuntoutuksen ja perusterveydenhuollon terapiapalvelut Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän asiakkaille. 

Hankinnan kohde ja hankintajärjestelmän toiminta on kuvattu tarkemmin osallistumispyynnössä ja sen liitteessä ”Dynaamisen hankintajärjestelmän periaatteet”.

Hankintajärjestelmä jakautui perustamisvaiheessa seuraaviin luokkiin:

Luokka 1 Neuropsykologinen kuntoutus
Luokka 2 Toimintaterapia
Luokka 3 Fysioterapia


Hankintamenettely
    
Kyseessä on liitteen E mukainen sosiaali- ja terveyspalveluhankinta. Hankintaan sovelletaan hankintalain 12 luvun säännöksiä ja 3 §:n mukaisia hankintojen yleisiä periaatteita. Hankinta toteutetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden dynaamisella hankintajärjestelmällä, joka tarkoittaa tilaajan suunnittelemaa, hankintalain periaatteiden mukaista menettelyä hankinnan kohteena olevien palveluiden hankkimiseen. Kyseessä ei ole hankintalain 42 §:n tarkoittama puitejärjestely. Hankintamenettelyssä hyödynnetään soveltuvin osin hankintalain 49 – 52 §:n tarkoittamaa dynaamista hankintajärjestelmää koskevia säännöksiä.

Osallistumishakemus

Seuraavat toimittajat ovat jättäneet osallistumishakemukset seuraavasti:
-    Nurmijärven Fysioterapia Oy: 
o    Osallistumishakemus pvm 17.11.2022 luokkaan 3 Fysioterapia 

-    Mehiläinen Tutoris:
o    Osallistumishakemus pvm 21.11.2022 luokkaan luokkaan 2 Toimintaterapia 

Ehdokkaan valinta

Hankintajärjestelmään hyväksytään ehdokkaat, jotka täyttävät hankintailmoituksessa ja osallistumispyynnössä ilmoitetut soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset. 

Hankintayksikkö on käsitellyt osallistumishakemuksen seuraavasti:
- ehdokkaan soveltuvuuden tarkastus
- soveltuvuustarkastukseen perustuva ehdokkaan valinta hankintajärjestelmään 
- hankintapäätös ehdokkaan valinnasta ja sen tiedoksi antaminen.

Hankintalain (1397/2016) 83 §:n 1 mom. mukaan hankintayksikkö voi esittää ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta, sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia vaatimuksia sekä vaatia ehdokkaita ja tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä. Lainkohdan mukaan ehdokkaat tai tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. 

Saadut osallistumishakemukset ja ehdokkaat täyttivät asetetut soveltuvuus- ja muut vaatimukset.

 

Ilmoitus

Hankinta-asiaan muutosta hakevan on hankintalain 148 §:n mukaan ilmoitettava hankintayksikölle kirjallisesti asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi.  Hankintayksikkö pyytää toimittamaan mahdollisen muutoksenhakua koskevan ilmoituksen osoitteeseen kirjaamo@keusote.fi.

Ehdokkaita pyydetään huomioimaan, että dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksymistä koskevaan hankintayksikön ratkaisuun ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 146 §:n mukaisesti.
 

Päätös

Päätän, että 

1)    Nurmijärven Fysioterapia Oy hyväksytään terapiapalveluiden dynaamiseen hankintajärjestelmään luokkaan 3 Fysioterapia. 
2)    Mehiläinen Tutoris hyväksytään terapiapalveluiden dynaamiseen hankintajärjestelmään luokkaan 2 Toimintaterapia.

Allekirjoitus

Ari Laakkonen
Kuntoutuspalveluiden päällikkö
Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymä
 

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut