§ 116 Tutkimus- ja tietolupahakemus/Lapsen matka sijoitukseen - Mitä avohuollon tukitoimia ja sosiaalipalveluita lapsille on haettu ja annettu ennen sijoitusta?

Lataa 

KEUDno-2022-11795

Päätöspäivämäärä

24.11.2022

Päätöksen tekijä

kuntayhtymän johtaja

Päätöksen peruste

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän hallintosääntö (Yhtymähallitus 25.5.2021 § 70, Yhtymävaltuusto 10.6.2021 § 22)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän toimintasääntö (kuntayhtymän johtaja 31.1.2022 § 12)

Hallintosäännön § 18 kohdan 4 mukaan kuntayhtymän johtaja päättää luvan antamisesta tieteellisiin tutkimuksiin ja tietojen luovuttamisesta tähän tarkoitukseen

Kuvaus

Tutkimustehtävän on tarkoitus selvittää sijoitettujen lasten palvelupolkujen yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Opinnäytetyössä tutkija etsii vastauksia kysymyksiin:

  1. Mitä palveluita lapset ovat vastaanottaneet tai heille on tarjottu ennen sijoitusta?
  2. Kuinka kauan asiakkuudet ovat kestäneet ennen sijoitusta?
  3. Kuinka kauan lapset ovat odottaneet tarvitsemaansa sosiaalipalvelua, kuten tukiperhettä tai tukihenkilöä ennen sijoitusta?

Opinnäytetyön tavoite on siis saada tietoa lasten elämästä ja siitä, mitä heille on tapahtunut ennen sijoitusta. Näin saadaan ymmärrystä siitä, mitä palveluita pitäisi lisätä ja mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota, jotta sijoituksia voitaisiin ennaltaehkäistä. Opinnäytetyö on rekisteritutkimus, jota tutkija analysoi ryhmittelyanalyysin ja erotteluanalyysin menetelmillä SPSS-tilasto-ohjelman avulla.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan Sari Holmin Tutkimus- ja tietolupahakemus/Lapsen matka sijoitukseen - Mitä avohuollon tukitoimia ja sosiaalipalveluita lapsille on haettu ja annettu ennen sijoitusta?

Tutkimjuslupa on voimassa 31.12.2023 saakka.

Allekirjoitus

Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja

Organisaatiotieto

Yhtymän johto sekä strateginen kehittäminen ja tukipalvelut